Det å skulle lage en god pølse av høy kvalitet er en kunst, men det er en kunst mange av oss kan lære oss å mestre. Det kan virke komplisert og det krever selvsagt mye trening å lage den perfekte pølsen, men med som det meste på kjøkkenet gjelder prinsippet; øvelse gjør mester.

 

Utstyr

Skal du begi deg ut på pølselaging hjemme på kjøkkenet er det en ting du må ha og det er en ordentlig kjøkkenmaskin, helst fra en kvalitetsleverandør. Det finnes en lang rekke maskiner å velge mellom, men man bør ikke gå for den rimeligste. Pølseproduksjon krever en maskin med krefter og desto bedre maskinen er, desto lettere er det å produsere gode pølser. Skal man utføre et godt stykke håndarbeid trenger man riktig verktøy. En god maskin av høy kvalitet, vil også kunne brukes til mye mer enn bare pølseproduksjon, så det er viktig å se det som en investering og ikke bare en nødvendig utgift. Ta kontakt med en forretning hvor de har et godt utvalg av maskiner og en betjening som vet hva de snakker om og sjekk gjerne på ulike forum hvilke maskiner andre hobbykokker anbefaler. Ønsker du å gi pølsene dine litt ekstra smak, er det ingen bedre måte enn ved å røyke dem. I dag kan man kjøpe seg en røyker for et par tusen kroner og man kan selvsagt røyke alt av kjøtt og fisk, ikke bare pølser. Man kan også gå på nett og finne enkle bruksanvisninger for å lage sin egen røyker om man er litt over-gjennomsnitt nevedyktig. Ut over kjøkkenmaskin og eventuelt en røyker, trenger man bare utstyr man vil finne på de fleste kjøkken.

 

Hvordan komme i gang

En hver kokk vil fortelle at all god mat begynner med gode råvarer. Har man råvarer av høy kvalitet, kan man nesten ikke gå feil. Selv om pølsene ikke skulle bli helt som man tenkte, vil de gode råvarene sørge for at man uansett sitter igjen med et godt spisende produkt. Ta deg en tur til slakteren eller et supermarked med god ferskvaredisk, der vil du kunne få god hjelp til både råvarer og tarm. De fleste vil kunne selge deg tarm som allerede er rengjort og klar til bruk. Om de ikke har det, kan det være lurt å betalt for at en proff rengjør og klargjør tarmen. Når du så har tarm, kjøtt og alle de ulike krydderene du har planer om å bruke, er det bare å komme seg hjem på kjøkkenet. Om du ønsker å spare tid kan du bruke kjøttdeig av svin, kylling eller storfe, men det er alltid å anbefale at man starter med et godt kjøttstykke og så kjører det gjennom kjøttkvernen på maskinen selv, da det er flere fordeler ved å kverne kjøttet selv. For det første har du full kontroll over saltinnholdet, du unngår bløte pølser da du bruker rent kjøtt og ikke kjøtt med tilsatt vann. Du har full kontroll over fettinnholdet i pølsene dine, fettinnhold er avgjørende for en god pølse og du vil ikke overlate dette viktige punktet til andre. I tillegg til at du har full kontroll over hva som er i pølsene dine, er det en utrolig god følelse å gjøre alt fra grunn når man først skal gjøre det.

 

Fyll tarmen

Når du så har klar farsen din starter det virkelig morsomme, det å skulle fylle tarmen. Ikke vær redd, tarmen tåler ganske mye belastning. Om du er usikker på fremgangsmåte, er det lurt å ta seg en tur på internett. Der vil du finne en rekke videoer fra kjente kokker som Gordon Ramsey og andre som viser deg steg for steg hvordan du skal fylle den perfekte pølsen.

Privacy Policy