England er en fantastisk reisedestinasjon, og har noe å by på for enhver smak. Opplev det travle livet i London, Englands hovedstad, eller nyt stillheten og den fredelige naturen på landet blant små, koselige hus. Uansett hva du foretrekker med England, så blir alt forbundet av den tradisjonsrike maten.

 

Når du er i England må du ta turen innom en av de mange spektakulære matfestivalene. I England blir mat tatt på alvor og du kan få smake på alt fra sjømat til smuldreoster, og fra spicy chili til hvitløk. Du må ikke glemme å smake på de lokalproduserte drikkene, som gylne whiskyer og forfriskende ales.

Matfestivaler for ethvert ønske

Hvor skal du begynne? Vil du oppleve en matfestival i England kan du bare velge og vrake hvilken du vil dra på. Å oppleve en engelsk matfestival er et eventyr i seg selv, ikke bare for de som har hjerte for det kulinariske. En matfestival er like morsomt og spennende for store som for små, og oår de som bare ønsker seg en ny opplevelse og utvidede horisonter.

 

Great British Cheese Festival er et osteparadis. På denne festivalen kan du få smake på alle typer ost, selv oster du ikke ante eksisterte. Ostefestivalen ble startet opp i 2000 i Oxfordshire av Juliet Harbutt. Alle ostene konkurrerer om å vinne gull under matfestivalen, og det er til slutt tre oster som vinner bronse, sølv og den ønskede gullmedaljen.

 

På matfestivalen Taste Cumbria har du muligheten til å smake på førsteklasses lokal mat av alle slag, fra Cumberland-pølser til lokale meieriprodukter. Landskapet i Lake District er også en opplevelse i seg selv og som skaper en fantastisk ramme rundt hele matfestivalen. Matfestivalen ble etablert i 2010 og har siden oppstarten vært en stor suksess hvor tusenvis av kokker, matinteresserte og andre gjester samler seg for en kulinarisk opplevelse.

 

For alle som elsker øl er garantert Great British Beer Festival verdt en pause på veien. Ølfestivalen blir arrangert hver sommer, og det er den største feiringen av dette skummende kalde gullet som holdes vest i London. Prøv det store utvalget av ales, cider, perry og internasjonale ølsorter, fra British Real Ale til europeisk pils. Under festivalen er det også livemusikk, ølsmaking med guide og boksignering med ekspertene.

 

Forfriskende smaker

Chilli Fiesta – West Dean Gardens er en matfestival godt egnet for litt barskere smaksløker. Storbritannias største chilifestival kan nemlig friste med det meste av sterke opplevelser. Denne årlige festivalen arrangeres i Sussex i South Downs, og her finner du mat, underholdning, gaveboder og mye annet spennende. Har du noen gang smakt på chiliøl eller sjokolade med chili? Besøker du denne festivalen på din neste tur til England får du muligheten.

 

Fra chili til hvitløk. Isle of Wight Garlic Festival er en matfestival med sterk lukt. Her feires nemlig hvitløken og hvitløkskrydret mat, alt fra pølser til is og øl. Festivalen er en sommerfavoritt på Isle of Wight. Her finner du også mye underholdning i form av akrobater, atleter, stuntartister, magikere, barneshow og liveband. For dere som ikke liker hvitløk eller som ønsker å forbli «kyssbare» får du også mat uten hvitløk.

 

Ludlow er en gammel markedsby som ligger høyt oppe på en klippe over elven Teme. Dette er Englands mathovedstad. Her finner du noen av Englands beste restauranter, og flere tusen mennesker kommer innom den årlige matfestivalen for å smake på de lokale spesialitetene.

Spilleautomater der mat er i sentrum

Er du glad i mat kan du også prøve vinnerlykken på et spill som har mat som sitt tema. De aller fleste spillene er nettbaserte, som de du finner her, men er du først i London eller et annet sted i England kan du stikke innom et autentisk casino og prøve lykken etter en dag på en matfestival.

Privacy Policy